2019.01.14-én került megrendezésre az EFOP-1.5.3-16-2017-00079 projekt keretén belül az álláskereső adatbázis bemutatása, immár másodi alkalommal. Célcsoport részben a pályájuk elején járó fiatal korosztály volt, akik nyitottak voltak és sok álláskereséssel, pályaválasztással kapcsolatos kérdést is megfogalmaztak. A résztvevők másik fele már tapasztalatokkal rendelkező aktív felnőtt korosztály volt, akik félelmüket fogalmazták meg a térségben lévő minimális munkalehetőséggel kapcsolatban.

Részletesen bemutatásra került az álláskereső adatbázis használata, mind álláskereső, mind állást kínáló oldalról. A résztvevők tájékoztatást kaptak az adataik védelméről is. és helyben megtekinthették a felületet a helyszínen biztosított laptop segítségével.

Az eseményen 25 fő vett részt. A fiatalok szívesen hallgatták a tapasztaltabb felnőtt célcsoport munkával kapcsolatos élményeit, és élénk párbeszéd alakult ki közöttük. Az aktív korúak között többen valamilyen okból kifolyólag éppen nem rendelkeztek munkahellyel. Az ő kérdéseik az általuk eddig elért helyektől távolabbi lehetőségekről szóltak. Voltak, akik hátrányos helyzetűek, de szeretnének ebből kitörni, és változtatni a jelenlegi életvitelükön.

Az adatbázisban a rétsági járás munkalehetőségei szerepelnek, ezáltal a megpályázott munkahelyre való bejutás nem jelent komoly gondot, még tömegközlekedéssel sem.

A honlapon az állást keresők kiválaszthatják, milyen munkakörben szeretnének elhelyezkedni, megkönnyítve ezzel a folyamatot. Az eseményt vezető munkatársunk először bemutatta a regisztrációs folyamatot, illetve hogy hogyan tudnak tájékozódni a honlapon. Ezután mindenki feltehette kérdéseit, és a helyszínen biztosított laptop segítségével mindenki kipróbálhatta a felületet.