Hozzávalók:

  • 60dkg sertéskaraj
  • 30dkg füstölt kolbász
  • 1dl olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 8dkg füstölt szalonna
  • 12dkg zöldpaprika
  • 4dkg liszt
  • 2dl tejföl
  • pirospaprika

A karajból nyolc egyforma szeletet vágunk, megsózzuk és forró olajban elősütjük. A sütésből visszamaradt olajban finomra vágott hagymát pirítunk, meghintjük pirospaprikával és felengedjük kevés vízzel. Amikor felforrt, megsózzuk, beletesszük az elősütött hússzeleteket. Tetejére szalonnaszeleteket és karikákra vágott kolbászt teszünk. Néhány szelet zöldpaprikát is teszünk rá, majd fedő alatt a húst puhára pároljuk. Hozzáöntjük a liszttel elkevert tejfölt, felforraljuk és galuskával tálaljuk.

8 tojás súlyú cukor, annyi vaj, annyi liszt, egy kis kanál szódabikarbóna, a 8 tojással elkevertetik. Zsírral kent hosszú pléhbe öntjük a felét, a másik felét kakaóvajjal vagy csokoládéval barnítjuk. Öntsük a tészta mellé. Kicsit összefut, de nem baj. Ha megsült, baracklekvárral összekeverjük. Hosszú, keskeny szeletekbe vágjuk, vaníliás cukorral meghintve tálaljuk.
(A recept Scipiades Ida: Magyar úriasszonyok szakácskönyvéből való.)