A térségre jellemző, hogy magas a tartós munkanélküliek száma.

A regisztrált álláskeresők közel 50%-a csak 8 általános iskolai végzettséggel rendelkezik.

További probléma, hogy emelkedő tendenciát mutat a munkanélküli nők aránya, így nagyon fontos, hogy a térségben élők tájékozódjanak a helyi lehetőségekről. Ennek érdekében létrehoztunk egy álláskereső adatbázist, ahol mind a munkáltatók, mind a munkakeresők tudnak regisztrálni és ezáltal kapcsolatba lépni.

Az álláskereső adatbázisban a regisztrálók tájékozódhatnak, milyen munkalehetőségek vannak a térségben. A felületen megtalálhatók a térség munkaadóinak ajánlatai, illetve a hozzájuk tartozó elérhetőségek is.
Az adatbázist első lépésként olyan szakembereknek mutattuk be, akik könnyen elérnek a kívánt célcsoporthoz. A résztvevők között voltak pedagógusok, szociális gondozók, családsegítők, egyházi közösségek vezetői, valamint a roma önkormányzat munkatársai. Ők személyesen is ismerik az érintetteket, könnyen kommunikálnak velük, akár személyes találkozások alkalmával is.

Az eseményen részletesen bemutattuk a felületet, végigmentünk a regisztrációs folyamaton, a jelenlévők megtanulták kezelni a honlapot. így könnyebben tudnak segíteni azoknak, akiknek állást keresnek a térségben.

A programot egy állófogadással zártuk.