Május 18-án került sor Horpács második legnagyobb tömegeket megmozgató rendezvényére, az Apák napi programra. A program amiatt is fontos településünk számára mert hozzájárul településünk családbaráttá tételében, valamint a lehetőséget teremt az elszigetelődő időseknek, hogy kapcsolatot teremtsenek szomszédjaikkal és a falu többi lakosával. Ezt hagyományosan az Ivó naphoz közel eső szombaton rendeztünk meg. A rendezvény nem csak a helyiek érdeklődésére tarthat számot, hiszen az elmúlt évekhez hasonlóan a környező településekről is szép számban érkeztek érdeklődő családok.

Délelőtt pörköltfőző verseny volt, melyre csapatok jelentkezhettek. Az ízletes produktumokat a zsűri értékelte és díjazta, a jelenlévők pedig jóízűen elfogyasztották.

Ebéd után íjászkodásra volt lehetőség, majd az Erős hölgyek és urak versenyén mérhették össze erejüket és ügyességüket a vállalkozó kedvűek.

Ezt követően sör-virsli versenyt tartottunk. 6 órától a sokak által várt szórakoztató műsor következett, melyre megtelt a nézőtér is. Helyi, környékbeli fellépők mellett a tv-bői ismert Pacsirták énekes duó szórakoztatta a nagyérdeműt.
A versenyek játékos módon segítettek a nap folyamán, hogy szülők és gyerekek, a kis községünk családjai közelebb kerüljenek egymáshoz, és hozzájárul ahhoz, hogy ez a hazánkban még nem annyira meghonosodott ünnep egy új, a lakosokat összetartó esemény lehessen itt Horpácson.
A jó hangulat tovább fokozódott amikor elkezdődött az utcabál, melyhez Bandi és Józsi húzta a talpalávalót. A kiváló hangulat egészen a hajnali 1 órás rendezvényzárásig tartott.