Idén is megrendezésre került településünk legjelentősebb eseménye a Horpácsi falunap. Ez az alkalom különleges volt a falu számára, hiszen immáron 21. alkalommal szerveztük meg ezt a közkedvelt eseményt a helyi lakosok számára.

Falunapunk közösségépítő szerepe tükröződik a programok sokszínűségében, mely mind az idős mind a fiatalabb korosztály számára élvezetes kikapcsolódást nyújtott. A program idén is sok vendéget vonzott falunkba a környékről.

A nap ünnepi szentmisével kezdődött a templomban. Ezt követően kora délután benépesült a szabadtéri színpad és környéke. Lehetőség volt íjászkodásra és bőrdíszműveskedésre is, majd különböző amatőr és zenés tv műsorokból jól ismert, közkedvelt fellépők előadásain való részvételre.  Az önkormányzat mindenkit vendégül látott egy tál finom gulyáslevesre.

A műsort sötétedés után élvezetes tűzzsonglőr bemutató és látványos tűzijáték színesítette. Az este folyamán tombola játékon is lehetőség volt részt venni, a szerencsések a sorsoláson értékes nyereményekhez juthattak. A falunapot jó hangulatú, hajnalig tartó utcabál zárta.