Horpács honlapja

Horpácsi ételreceptek

Só, bors

Horpácsi sertéskaraj

Hozzávalók:

A karajból nyolc egyforma szeletet vágunk, megsózzuk és forró olajban elősütjük. A sütésből visszamaradt olajban finomra vágott hagymát pirítunk, meghintjük pirospaprikával és felengedjük kevés vízzel. Amikor felforrt, megsózzuk, beletesszük az elősütött hússzeleteket. Tetejére szalonnaszeleteket és karikákra vágott kolbászt teszünk. Néhány szelet zöldpaprikát is teszünk rá, majd fedő alatt a húst puhára pároljuk. Hozzáöntjük a liszttel elkevert tejfölt, felforraljuk és galuskával tálaljuk.



Mikszáth-szelet

8 tojás súlyú cukor, annyi vaj, annyi liszt, egy kis kanál szódabikarbóna, a 8 tojással elkevertetik. Zsírral kent hosszú pléhbe öntjük a felét, a másik felét kakaóvajjal vagy csokoládéval barnítjuk. Öntsük a tészta mellé. Kicsit összefut, de nem baj. Ha megsült, baracklekvárral összekeverjük. Hosszú, keskeny szeletekbe vágjuk, vaníliás cukorral meghintve tálaljuk. (A recept Scipiades Ida: Magyar úriasszonyok szakácskönyvéből való.)

Röviden | A falu története | A Mikszáth-kúria | A templom | Horpácsi alapítványok
Rendezvények | Horpácsi ételreceptek | Önkormányzati hírek